• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення 150- річчя з дня народження митрополита Української Греко- Католицької церкви Андрея Шептицького

Відзначення 150- річчя з дня народження митрополита Української Греко- Католицької церкви Андрея Шептицького

2015-11-03

На виконання Постанови Верховнрї Ради України від 17 червня 2014р. №1330-VII «Про відзначення 150- річчя з дня народження митрополита Української Греко- Католицької церкви Андрея Шептицького», Міністерство освіти і науки України рекомендує провести в загальноосвітніх навчальних закладах тематичні заходи, присвячені вшануванню ролі Андрея Шептицького у становленні української державності та консолідації і розвитку духовності українства.

Цього року для українства є нагода згадати та вшанувати не просто церковного ієрарха, а й політичного та громадського діяча, щедрого мецената в галузі освіти, культури, поборника людських прав і гідності. У складні часи боротьби за українську державність його подвижницька релігійна, просвітницька і доброчинна діяльність духовно гуртувала націю та сприяла збереженню її самобутності. Головна мета його життя – створення на засадах християнської церкви соборної України, яка забезпечила б розквіт нації. Перебуваючи на митрополичому престолі, Шептицький рятував не тільки душі, а й життя багатьох людей, які зазнавали переслідувань з боку двох тоталітарних режимів. Як член Галицького сейму, Палати панів у Відні він відстоював право українців на самостійність, наголошував на потребі збільшення українських середніх шкіл і заснування Українського університету.

У рамках заходів буде проведено комбінований урок з використанням презентації, відео-, аудіоматеріалів, фрагментів із науково-популярної літератури. Також планується конкурс творчих робіт “Від маленького Романа до Великого Андрея” та конкурс малюнків і плакатів “Він змінив країну. Змінюй і ти!”;

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi