10 грудня - Всесвітній день футболу

2012-12-10

/Files/images/footbol1.jpg

Щороку 10 грудня мільйони шанувальників футболу всього світу відзначають Всесвітній день футболу (World Football Day), який було ініційовано ООН у 1973 році. Таким чином міжнародне співтовариство віддає дань найпопулярнішому виду спорту у світі, який для багатьох мільйонів не просто гра, а стиль життя.

Першу згадку про футбол як "про гру в м'яч ногами" історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоліттям до нашої ери. Називалася гра Цу Чю, що означає "штовхати ногою". Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати хорошу фізичну форму.

Коли вперше з'явилася ця гра, точно ніхто не знає. Деякі стверджують, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії в 8 столітті. На полі битви, після битв, вони штовхали відрубані голови супротивника. Про цю гру відомо дуже мало - те, що були ворота і воротар, те, що гра була частиною фізичної підготовки солдатів, і що вона була відома вже три тисячі років тому.

А сітка на футбольних воротах вперше була використана в березні 1891 року під час матчу між збірними Півночі і Півдня Англії.

У футбол грали і в Давній Греції, і в Римі близько двох з половиною тисяч років тому. У Греції ця гра називалася "битва за м'яч", з чого можна припустити, що грали в неї відповідно - застосовуючи різноманітні прийоми бойових мистецтв.

Кiлькiсть переглядiв: 194

Коментарi