Шевченківські читання

2015-03-12

Уже традиційно на початку березня в нашій школі проводиться конкурс читців поезій Т.Шевченка, присвячений пам’яті Великого Кобзаря, мета якого – популяризація та пропаганда творів Тараса Шевченка, вдосконалення і підвищення виконавської майстерності читців, виявлення обдарованої молоді, залучення їх до активної творчої діяльності, виховання у молоді патріотичних почуттів на кращих зразках української культурної спадщини.
У конкурсі взяли участь учні 1-8 класів. Багато школярів виявили бажання декламувати вірші Тараса Шевченка й підготували різножанрові поезії. Учасники конкурсу продемонстрували неабияку майстерність у власному прочитанні творів Т.Г.Шевченка, артистизм, уміння володіти словом.
Щороку дедалі більше зростає інтерес до творчості Кобзаря, бо його роль у нашій свідомості стає більш значущою. Наша історія, культура та література знає багато славетних імен, але Шевченкове є одним з найвеличніших, адже він збагатив свій народ найдорожчим скарбом – усвідомленням національної самобутності серед інших народів світу. Це є визнаним фактом, тому прищеплення дітям любові й поваги до Шевченкового слова є пріоритетним.
Без сумніву, слово Кобзаря – джерело національної гідності та самоповаги.
Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi