День Соборності

2017-01-23

День Соборності - свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення акту воз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнськой Народної Республіки, що відбулося у 1919 році на Софійській площі. Ця подія має велике політичне та історичне значення.

Кожного року в січні в Пилипчанському НВК, з метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України проводяться заходи, присвячені Дню Соборності України: виховні години, години спілкування на тему : "Моя Україна - єдина і неподільна", " Нам берегти тебе, Соборону і єдину, і нам твою історію творить!" .

В шкільній бібліотеці розташована виставка літератури “Соборна Україна: від ідеї до життя”.

Учителі історії на уроках обговорювали з учнями питання, пов'язані з відзначенням Дня Соборності, учні виступали з доповідями на теми : "Історія української державності", "Політична діяльність лідерів УНР та ЗУНР". На уроках та виховних годинах діти висловлювали свої думки щодо здійснення мрії українського народу про Незалежну, Соборну національну державу, про майбутнє об'єднаної України, яку розбудовувати молодому поколінню патріотів своєї держави.

Заходи, присвячені Дню Соборності України, в школі пройшли під гаслом: «Україна понад усе!».

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi