• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День пам’яті жертв політичних репресій

День пам’яті жертв політичних репресій

2016-05-16

/Files/images/31461.jpg

День пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму, з’явився в національному календарі країни згідно Указу Президента України №431/2007 від 21-го травня 2007-го року, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності.

Щороку в третю неділю травня по всій Україні проводяться різноманітні заходи, присвячені пам’яті про ці страшні події.

Зокрема, в НВК були проведені заходи, присвячені Дню пам’яті жертв політичних репресій в Україні. Метою заходів було формування національної свідомості, патріотичного виховання дітей та учнівської молоді та гідного вшанування жертв політичних репресій.

Класними керівниками проведено виховні години «Над пам'яттю не владний час»для учнів 1-9 класів. Бібліотекарем НВК Свириденко Л.В. створено книжкову виставку на тему «Тоталітарний режим».

Моральний борг та громадянський обов’язок кожного свідомого громадянина України – не забувати про трагічні сторінки нашої історії, утверджувати в українському суспільстві нетерпимість до будь-яких проявів насильства. В цей день згадаймо всіх безвинно постраждалих жертв політичних репресій, кожну конкретну людину, яка загинула або потерпіла від тоталітарного режиму, щоб переосмислити національну історію, зробити все для того, щоб подібна трагедія в історії людства ніколи не повторилася.

/Files/images/7133.gif

Кiлькiсть переглядiв: 156

Коментарi